Beta-galactosidase activity of Meiothermus ruber cells - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Beta-galactosidase activity of Meiothermus ruber cells

Abstrakt

Freeze-dried cells of Meiothermus ruber catalyses cleavage of o-nitrophenyl-b-D-galactopiranoside (oNPb-gal) and conversion of lactose into glucose and galactose. The permeabilization with 2%toluene,20%ethanol and 20%acetone increased enzymatic activity from 74.87 U/g of lyophilized cells up to 129.44,114.38 and 90.19 U/g,respectively. Ethanol was an effective permeabilizing agent and its efficiency was dependent on the concentration, the incubation time and incubation temperature. The Km values for the untreated and permeabilized cells were 2.94 mM and 2.26 mM but Vmax values were 122 mmol/min and 193mmol/min, respectively. The optimum pH for the b-galactosidase activity in the untreated and permeabilized cells were 6.5 and optimum of temperatures 65C.The stabilit yof enzymatic activity in M.ruber cells incubated for 1 h at pH 6.5 was almost unchanged at temperatures below 65C.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 54 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Copyright (2011 Wiley Periodicals, Inc.)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY nr 35, wydanie 5, strony 1468 - 1473,
ISSN: 0145-8884
Język:
angielski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Synowiecki J., Sinkiewicz I., Zakrzewska A., Grubiak K., Pietrow-Tobiszewska O.: Beta-galactosidase activity of Meiothermus ruber cells// JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY. -Vol. 35, iss. 5 (2011), s.1468-1473
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1111/j.1745-4514.2010.00468.x
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 154 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi