Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych

Abstrakt

Rozdział zawiera zagadnienia związane ze składem chemicznym mięsa, mleka, surowców skrobiowych, nasion roślin strączkowych, tłuszczów jadalnych oraz owoców i warzyw.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom. 1 strony 9 - 28
Język:
polski
Rok wydania:
2015
Opis bibliograficzny:
Tylingo R.: Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych// W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom. 1/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: WNT, 2015, s.9-28
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 102 razy

Meta Tagi