Abstrakt
Rozdział zawiera zagadnienia związane ze składem chemicznym mięsa, mleka, surowców skrobiowych, nasion roślin strączkowych, tłuszczów jadalnych oraz owoców i warzyw.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom. 1 strony 9 - 28
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2015
- Opis bibliograficzny:
- Tylingo R.: Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych// W : Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom. 1/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: WNT, 2015, s.9-28
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 146 razy