Cationic or anionic surfactant oscillators for molecular recognition of taste substances - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Cationic or anionic surfactant oscillators for molecular recognition of taste substances

Abstrakt

Otrzymano krzywe oscylacyjne róznicy potencjału elektrochemicznego miedzy fazami wodnymi oscylatora zawierajacego jonowy surfanktant. Były one analizowane poprzez konsrukcje portretów fazowych uzywając metody opóźnienia czasowego. Kształt portertów fazowych jest rożny dla układów z kationowym lub anionowym surfanktantem. Szeregi wzrostu powierzchni atraktorów dla tych dwoch oscylatorów sa także rózne.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
angielski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Magnuszewska A., Szwacki J.: Cationic or anionic surfactant oscillators for molecular recognition of taste substances// / : , 2005,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 8 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi