Certyfikat jakości EHEDG w produkcji żywności. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Certyfikat jakości EHEDG w produkcji żywności.

Abstrakt

Opisano decydujący wpływ receptury technologicznej oraz wyposażenia technicznego do jej realizacji na uzyskanie produktu końcowego o najwyższych cechach jakości. Zwrócono uwagę na konieczność wyboru określonego sposobu kontroli nad parametrami technologicznymi i technicznymi, których spełnienie stanowi gwarancję uzyskania żywności bezpiecznej, o pożądanych standardach sanitarno-higienicznych. Wykazano istotny wpływ dyrektyw Unii Europejskiej oraz przewodników opracowanych przez Stowarzyszenie EHEDG na zapobieganie i ograniczenie ilości krytycznych punktów kontrolnych oraz na ich diagnozowanie w produkcji żywności.

Autor (1)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
Czwarta Konferencja Naukowa z cyklu JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI ''Metody zapewnienia jakości i bezpieczeństwa w przetwórstwie żywności''. strony 14 - 17
Język:
polski
Rok wydania:
2003
Opis bibliograficzny:
Matuszek T.: Certyfikat jakości EHEDG w produkcji żywności. // Czwarta Konferencja Naukowa z cyklu JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI ''Metody zapewnienia jakości i bezpieczeństwa w przetwórstwie żywności''. / Warszawa: PTTŻ Oddz. Warsz., 2003, s.14-17
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 319 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi