Abstrakt
Opisano wybrane zagadnienia dotyczące technicznych aspektów w produkcji żywności. Zwrócono szczególną uwagę na potrzebę określenia i diagnozowania krytycznych punktów w takiej produkcji tj. tych miejsc, w których mogą pojawić się zagrożenia dla jakości produktu końcowego. Uznano za konieczną ciągłą kontrolę poziomu zagrożenia w tych punktach, a także monitorowanie oraz archiwizowanie danych o parametrach oddziaływania na strumień przetwarzanej masy w całej linii technologicznej.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna
strony 178 - 182,
ISSN: 1231-188X - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Matuszek T.: Certyfikat jakości w produkcji żywności.// Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. -., nr. 5(87) (2003), s.178-182
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 115 razy