Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs.

Abstrakt

W wybranych losowo próbach tłuszczów smażalniczych z gastronomii oznaczono skład kwasów tłuszczowych, Liczbę Kwasową, Liczbę Anizydynową, Liczbę Nadtlenkową oraz zawartość i skład frakcji polarnej. Nie znaleziono korelacji pomiędzy stopniem nienasycenia badanych tłuszczów smażalniczych (LJ) i badanymi wyróżnikami jakości.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
polski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Hazuka Z., Ledóchowska E.: Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs.// / : , 2004,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 180 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi