Abstrakt
Opisane zostały dodatki do żywności, takie jak:prebiotyki , probiotyki, przeciwutleniacze, substancje wzmacniające smak i zapach, konserwanty, środki słodzące, emulgatory, zagęstniki i środki do regulacji kwasowości oraz zanieczyszczenia metalami ciężkimi oraz związkami organicznymi (pestycydami, PCB, związkami endokrynnymi)
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Biziuk M.: Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania// Chemia w Szkole.. -., nr. nr 1 (2011), s.24-29
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 145 razy