Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania

Abstrakt

Opisane zostały dodatki do żywności, takie jak:prebiotyki , probiotyki, przeciwutleniacze, substancje wzmacniające smak i zapach, konserwanty, środki słodzące, emulgatory, zagęstniki i środki do regulacji kwasowości oraz zanieczyszczenia metalami ciężkimi oraz związkami organicznymi (pestycydami, PCB, związkami endokrynnymi)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Język:
polski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Biziuk M.: Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania// Chemia w Szkole.. -., nr. nr 1 (2011), s.24-29
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 99 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi