Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions

Abstrakt

Celem prowadzonych badań było określenie wpływu warunków obróbki przed spożyciem na własciwości przeciwutleniające białej i czerwonej cebuli oraz czosnku poddanym obróbce poprzez gotowanie i blanszowanie. Do określenia poziomu aktywności przeciwutleniającej wykorzystano testy ABTS, DPPH, FRAP i CUPRAC.

Cytowania

  • 4 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 5 6

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
FOOD CONTROL nr 20, strony 407 - 413,
ISSN: 0956-7135
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Gorinstein S., Jastrzębski Z., Leontowicz H., Leontowicz M., Namieśnik J., Najman K., Park Y., Heo B., Cho J., Bae J.: Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions// FOOD CONTROL. -Vol. 20, nr. iss. 4 (2009), s.407-413
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.foodcont.2008.07.008
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 136 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi