Comparison of Redox Properties of Flavonoid Aglycones and Corresponding Glycosides and Their Mixtures in the Cellular Model - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Comparison of Redox Properties of Flavonoid Aglycones and Corresponding Glycosides and Their Mixtures in the Cellular Model

Abstrakt

Flavonoids are polyphenolic compounds commonly found in plants. As dietary components, they have been shown to exhibit numerous pro-health properties that are believed to be associated with their antioxidant effects. In this study, the antioxidant activity of four flavonoid compounds was determined by cellular antioxidant activity assay using HT29 cells as a model of the alimentary tract. The strongest impact on cellular redox status was observed for aglycones which acted as both antioxidants (quercetin) and prooxidants (naringenin). Interestingly, mixtures of tested compounds displayed only antioxidative properties.

Cytowania

  • 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 9 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
Opublikowano w:
Proceedings nr 11, strony 1 - 4,
ISSN:
Język:
angielski
Rok wydania:
2019
Opis bibliograficzny:
Koziara Z., Baranowska M., Bartoszek-Pączkowska A., Namieśnik J.. Comparison of Redox Properties of Flavonoid Aglycones and Corresponding Glycosides and Their Mixtures in the Cellular Model. Proceedings, 2019, Vol. 11, iss. 1, s.1-4
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/proceedings2019011025
Bibliografia: test
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 132 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi