Determination of Biogenic Amines in Wine Using Micellar Electrokinetic Chromatography - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Determination of Biogenic Amines in Wine Using Micellar Electrokinetic Chromatography

Abstrakt

Production on a large-scale of fermented alcoholic drinks made from different kinds of fruits is carried out in homes. Although wine laws regulating home production exist, they do not include upper concentration limits of biogenic amines. Therefore, a quick and inexpensive way to determine BAs in wine is crucial. A new analytical method based on micellar electrokinetic chromatography has been developed for the separation of the four most frequently occurring biogenic amines (histamine, tryptamine, tyramine and 2-phenylethylamine). An electrophoresis buffer of 20 mM borate (pH 9.3) containing 30 mM SDS and 5% (v/v) methanol was found to provide the optimum separation with respect to resolution and migration time. Finally this method was applied to the determination of biogenic amines in home-made red wines.

Autorzy (3)

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 232 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Copyright (2017 OLOGY Group)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
Opublikowano w:
Journal of Research Analytica nr 3, wydanie 2, strony 62 - 66,
ISSN: 2473-2230
Język:
angielski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Płotka-Wasylka J., Kłodzińska E., Namieśnik J.. Determination of Biogenic Amines in Wine Using Micellar Electrokinetic Chromatography. Journal of Research Analytica, 2017, Vol. 3, iss. 2, s.62-66
Bibliografia: test
  1. Pozo-Bayón MÁ, Monagas M, Bartolomé B, Moreno-Arribas MV. Wine features related to safety and consumer health: an integrated perspective. Crit Rev Food Sci. 2012; 52(1):31-54. otwiera się w nowej karcie
  2. Lehtonen P. Determination of amines and amino acids in wine-a review. Am J Enol Vitic. 1996; 47:127-33.
  3. Płotka-Wasylka J, Simeonov V, Namieśnik J. An in situ derivatization- dispersive liquid-liquid microextractioncombined with gas-chromatography- mass spectrometry fordetermining biogenic amines in home-made fermented alcoholicdrinks. J Chromatogr A. 2016; 1453:10-8. otwiera się w nowej karcie
  4. Act of Polish law: Art. 1 i art. 16-art. 25 ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r. owyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami iorganizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r., Nr 34, poz. 292 ze zm. otwiera się w nowej karcie
  5. Cunha SC, Faria MA, Ferdandes IO. Gas chromatography-mass spectrometry assessment of amines in port wine and grape juice after fast chloroformate extraction/derivatization. J Agric Food Chem. 2011; otwiera się w nowej karcie
  6. Arrieta MP, Prats-Moya MS. Free amino acids and biogenic amines in Alicante Monastrell wines. Food Chem. 2012; 135(3):1511-9. otwiera się w nowej karcie
  7. Özdestan Ö, Üren A. A method for benzoyl chloride derivatization of biogenic amines for high performance liquid chromatography. Talanta. 2009; 78(4):1321-6. otwiera się w nowej karcie
  8. Hlabangana L, Hernández-Cassou S, Saurina J. Determination of biogenic amines in wines by ion-pair liquid chromatography and post-column derivatization with 1,2-naphthoquinone-4-sulphonate. J Chromaogr A. 2006; 1130(1):130-6. otwiera się w nowej karcie
  9. Millán S, Sampedro MC, Unceta N, Goicolea MA, Barrio RJ. Simple and rapid determination of biogenic amines in wine by liquid chromatographyelectrospray ionization ion trap mass spectrometry. Anal Chim Acta. 2007; 584(1):145-52. otwiera się w nowej karcie
  10. Ginterová P, Marák J, Staňová A, Maier V, Ševčík J, Kaniansky D. Determination of selected biogenic amines in red wines by automated ISSN : 2473-2230 otwiera się w nowej karcie
  11. Citation: Wasylka JP, Namieśnik J, Kłodzińska E. Determination of biogenic amines in wine using micellar electrokinetic chromatography. J Res Anal. 2017; 3(2): 62-66 Chromatogr B. 2012; 904:135-9.
  12. Arce L, Ríos A, Valcárcel M. Direct determination of biogenic amines in wine by integrating continuous flow clean-up and capillary electrophoresis with indirect UV detection. J Chromatogr A. 1998; 803(1):249-60. otwiera się w nowej karcie
  13. Swanna LM, Forbes SL, Lewis SW. A capillary electrophoresis method for the determination of selected biogenic amines and amino acids in mammalian decomposition fluid. Talanta. 2010; 81(4):1697-702. otwiera się w nowej karcie
  14. Kao YY, Liu KT, Huang MF, Chiu TC, Chang HT. Analysis of amino acids and biogenic amines in breast cancer cells by capillary electrophoresis using polymer solutions containing sodium dodecyl sulfate. J Chromatogr A. 2010; 1217(4):582-7. otwiera się w nowej karcie
  15. Kovács A, Simon-Sarkadi L, Ganzler K. Determination of biogenic amines by capillary electrophoresis. J Chromatogr A. 1999; 836(2):305-13. otwiera się w nowej karcie
  16. García-Villar N, Saurina J, Hernández-Cassou S. Capillary electrophoresis determination of biogenic amines by field-amplified sample stacking and in-capillary derivatization. Electrophoresis. 2006; 27(2):474-83. otwiera się w nowej karcie
  17. Ciura K, Kowalski P, Nowakowska J, Markuszewski M, Baczek T, Dziomba S. Sweeping of hydrophobic amines under inhomogeneous electric field and low surfactant concentration in micellar electrokinetic chromatography. Electrophoresis. 2016; 37:1161-5. otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 214 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi