Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study
Abstrakt
W pracy przedstawiono wyniki badań międzylaboratoryjnych, opracowanej wcześniej metody jednoczesnego oznaczania dziewięciu słodzików o wysokiej mocy w produktach żywnościowych. W badaniach wzięło udział siedem laboratoriów (Belgia, Niemcy, Portugalia). W rezultacie dowiedziono, iż opracowana metoda umożliwia uzyskanie dokładnych, powtarzalnych i odtwarzalnych wyników analiz dla wszystkich badanych słodzików i typów żywności.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 21 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- Copyright (2009 Oxford University Press)
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
nr 92,
strony 208 - 222,
ISSN: 1060-3271 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Buchgraber M., Wasik A.: Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study// JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL. -Vol. 92, nr. iss. 1 (2009), s.208-222
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 118 razy