Abstrakt
W pracy zostały przedstawione wyniki analizy wybranych związków karbonylowych w wódkach czystych z wykorzystaniem procedury HS-SPME/GC-ECD poprzedzonej derywatyzacją aldehydów za pomocą odczynnika PFBHA. Przeprowadzone badania wykazały, że obecność 2,3-pentanodionu i 2-butenalu skutkuje pogorszeniem jakości analizowanych wódek.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''.- Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Biernacka P., Chmiel T., Dymerski T.: Determination of some off-flavors for vodka quality assessment// 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering''.- Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011/ ed. ed. C. Fijało. - Faculty Mechanical Engineering, Chemical Faculty Gdansk University of Technology. Gdańsk: , 2011,
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 111 razy