Direct measurements of odorous volatile organic compounds present in biosolids cakes by Proton Transfer Reaction – Mass Spectrometry Technique - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Direct measurements of odorous volatile organic compounds present in biosolids cakes by Proton Transfer Reaction – Mass Spectrometry Technique

Abstrakt

This paper show the results of investigation of concentration of odorous chemical compounds emitted upon ageing of anaerobically stabilised biosolids that could contribute to the overall odour character of nuisance emissions. Biosolids samples from wastewater treatment plant were collected in spring time. Concentrations of volatile organic compounds using a US EPA flux hood and Proton Transfer Reaction-Time of Flight-Mass Spectrometry technique were monitored during three weeks. The concentrations of identified odorants were estimated from 0.23 ppm to 2.93 ppm. Increasing concentrations of all identified compoundswere observed after 10th day fromthe sampling days for two samples. It can be a consequence of biological process occurring in threeweek time in biosolids cakes.

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 18 razy

Licencja

Copyright (Charles University in Prague, Faculty of Science, 2017.)

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
materiały konferencyjne indeksowane w Web of Science
Tytuł wydania:
Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry" strony 205 - 209
Język:
angielski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Byliński H., Barczak R., Dymerski T., Gębicki J., Namieśnik J..: Direct measurements of odorous volatile organic compounds present in biosolids cakes by Proton Transfer Reaction – Mass Spectrometry Technique, W: Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry", 2017, ,.
Bibliografia: test
  1. Gębicki J., Byliński H., Namiesńik J.: (2016), 32. Environ. Monit. Assess. 188 otwiera się w nowej karcie
  2. Fisher R.M., Barczak R., Alvarez-Gaitan J.P., Stuetz R.M.: (2016), 43-48. otwiera się w nowej karcie
  3. Chem. Eng. Trans. 54 otwiera się w nowej karcie
  4. Nicell J.A.: (2009), 196-206. otwiera się w nowej karcie
  5. Atmos. Environ. 43 otwiera się w nowej karcie
  6. Byliński H., Gębicki J., Dymerski T., Namiesńik J.: (2017), 340-358. otwiera się w nowej karcie
  7. Crit. Rev. Anal. Chem. 47 otwiera się w nowej karcie
  8. Agarwal B., Petersson F., Jürschik S., Sulzer P., Jordan A., Märk T.D., Watts P., Mayhewet C.A.: Anal. Bioanal. Chem. (2011), 2631-2639. otwiera się w nowej karcie
  9. Karl T., Hansel A., Cappellin L., Kaser L., Herdlinger-Blatt I., Jud W.: Atmos. Chem. Phys. 12 (2012), 11877-11884. otwiera się w nowej karcie
  10. Yener S., Romano A., Cappellin L., Granitto P.M., Aprea E., Navarini L., Märk T.D., Gasperi F., Biasioli F.: (2015), 235-243. otwiera się w nowej karcie
  11. Food Res. Int. 69 otwiera się w nowej karcie
  12. Biasioli F., Gasperi F., Yeretzian C., Märk T.D.: (2011), 968-977. Trends Anal. Chem. 30 otwiera się w nowej karcie
  13. Blake R.S., Monks P.S., Ellis A.M.: (2009), 861-896. otwiera się w nowej karcie
  14. Chem. Rev. 109 otwiera się w nowej karcie
  15. Wieland F., Gloess A.N., Keller M., Wetzel A., Schenker S., Yeretzian C.: Anal. Bioanal. Chem. 402 (2012), 2531-2543. otwiera się w nowej karcie
  16. Kim S., Karl T., Helmig D., Daly R., Rasmussen R., Guenther A.: (2009), Atmos. Meas. Tech. 2 99-112. otwiera się w nowej karcie
  17. Hewitt C.N., Hayward S., Tani A.: (2003), 1-7.
  18. J. Environ. Monit. 5 otwiera się w nowej karcie
  19. Van Huffel K., Hansen M.J., Feilberg A., Liu D., Van Langenhove H.: (2014), Chem. Eng. Trans. 40 241-246. otwiera się w nowej karcie
  20. Ruth J.H.: (1986), A142-A151. otwiera się w nowej karcie
  21. Am. Ind. Hyg. Assoc. J. 47 otwiera się w nowej karcie
  22. Nagata Y.: Measurement of odor threshold by triangle odor bag method. In: Odor Measasu- rement Review. Ministry of Environment Japan 2003, p. 118-127.
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 88 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi