Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static homogeneous triaxial compression using DEM
Abstrakt
Artykuł omawia wpływ szorstkości ziaren na wytrzymałość, zmiany objętościowe, sprężyste i dysypywane energie podczas jednorodnego quasi-statycznego trójosiowego ściskania. Obliczenia wykonano stosując metodę elementów dyskretnych. W obliczeniach zastosowano różne szorstkości ziaren.
Cytowania
-
6 7
CrossRef
-
0
Web of Science
-
8 4
Scopus
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 32 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1007/s10035-012-0352-1
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
GRANULAR MATTER
nr 14,
strony 457 - 468,
ISSN: 1434-5021 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Kozicki J., Tejchman-Konarzewski A., Mróz Z.: Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static homogeneous triaxial compression using DEM// GRANULAR MATTER. -Vol. 14, nr. iss. 4 (2012), s.457-468
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1007/s10035-012-0352-1
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 150 razy