Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static homogeneous triaxial compression using DEM - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static homogeneous triaxial compression using DEM

Abstrakt

Artykuł omawia wpływ szorstkości ziaren na wytrzymałość, zmiany objętościowe, sprężyste i dysypywane energie podczas jednorodnego quasi-statycznego trójosiowego ściskania. Obliczenia wykonano stosując metodę elementów dyskretnych. W obliczeniach zastosowano różne szorstkości ziaren.

Cytowania

  • 4 8

    CrossRef

  • 5 5

    Web of Science

  • 6 1

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
GRANULAR MATTER nr 14, strony 457 - 468,
ISSN: 1434-5021
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Kozicki J., Tejchman-Konarzewski A., Mróz Z.: Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static homogeneous triaxial compression using DEM// GRANULAR MATTER. -Vol. 14, nr. iss. 4 (2012), s.457-468
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1007/s10035-012-0352-1
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 23 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi