Abstrakt
Recent studies have shown that artificial light effectively promotes the growth and development of red peppers when light spectra, intensities and duration are controlled. Cited reports deal mostly with studies involving with the growth stages of pepper. Changes in the biochemical status of plants were not studied. Therefore, this study focuses on the changes in the content of some bioactive compounds (polyphenols, flavonoids, tannins, ascorbic acid and antioxidant capacities) after artificial lightening [high-pressure sodium and light-emitting plasma (LEP) lamps] during the cultivation of sweet red pepper. The bioactive compounds differ slightly, depending on the source of light. Fluorescence spectra showed higher binding properties of LEP polyphenol extracts to human serum albumin (HSA) than other samples. FTIR peaks were similar in their polyphenols region for all investigated samples.
Cytowania
-
3 2
CrossRef
-
0
Web of Science
-
4 0
Scopus
Autorzy (9)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
nr 51,
wydanie 6,
strony 1378 - 1385,
ISSN: 0950-5423 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2016
- Opis bibliograficzny:
- Bae J., Park Y., Namieśnik J., Ilhami G., Kim T., Kim H., Heo B., Gorinstein S., Ku Y.: Effects of artificial lighting on bioactivity of sweet red pepper (Capsicum annuum L.)// INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. -Vol. 51, iss. 6 (2016), s.1378-1385
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1111/ijfs.13116
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 113 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Application of analytical methods for the determination of bioactive compounds in some berries
- S. Gorinstein,
- P. Arancibia-Avila,
- F. Toledo
- + 7 autorów
Detection of Bioactive Compounds in Organically and Conventionally Grown Asparagus Spears
- Y. Ku,
- J. Bae,
- J. Namieśnik
- + 4 autorów
Antioxidant activities and bioactive components in some berries
- J. Namieśnik,
- K. Vearasilp,
- M. Kupska
- + 6 autorów
Influence of different cultivation systems on bioactivity of asparagus
- Y. Ku,
- D. Kang,
- C. Lee
- + 6 autorów