Abstrakt
W rozdziale przedstawiono charakterystykę fermentowanych produktów mięsnych i rybnych oraz omówiono czynniki wpływające na ich jakość. Przedstawiono procesy zachodzące podczas fermentacyjnego przetwarzania surowców roślinnych. Opisano produkcję kiszonek paszowych.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek strony 73 - 96
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacje w przetwarzaniu mięsa i surowców roślinnych// Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek/ Gdańsk: Wydaw. PG, 2012, s.73-96
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 127 razy