Functional properties of packaging materials from chemical modified stach. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Functional properties of packaging materials from chemical modified stach.

Abstrakt

This work is focused on study of the mechanical and barrier properties of films obtained from potato starch modified with sodium tetrahydroxozincate generated in situ. The results show that the chemical modification of starch improved the water vapor permeability by about 25%, unfortunately decreased the elongation at break by 60%, when compared with unmodified starch films. However, placitization of films with glycerol at a concentration of 20% (of the starch mass) significantly improved the elongation.

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
13th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering'', Gdansk, 20th-22nd May 2010 strony 139 - 142
Język:
angielski
Rok wydania:
2010
Opis bibliograficzny:
Gottfried K., Staroszczyk H., Kołodziejska I.: Functional properties of packaging materials from chemical modified stach.// 13th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering'', Gdansk, 20th-22nd May 2010/ ed. ed. C. Fijało.- Gdansk University of Technology. Gdańsk: GUT, 2010, s.139-142
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 18 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi