Abstrakt
This work is focused on study of the mechanical and barrier properties of films obtained from potato starch modified with sodium tetrahydroxozincate generated in situ. The results show that the chemical modification of starch improved the water vapor permeability by about 25%, unfortunately decreased the elongation at break by 60%, when compared with unmodified starch films. However, placitization of films with glycerol at a concentration of 20% (of the starch mass) significantly improved the elongation.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- 13th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering'', Gdansk, 20th-22nd May 2010 strony 139 - 142
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2010
- Opis bibliograficzny:
- Gottfried K., Staroszczyk H., Kołodziejska I.: Functional properties of packaging materials from chemical modified stach.// 13th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering'', Gdansk, 20th-22nd May 2010/ ed. ed. C. Fijało.- Gdansk University of Technology. Gdańsk: GUT, 2010, s.139-142
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 108 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Diamond surface modification following thermal etching of Si supported hydrogenated diamond films by DBr
- M. Bertin,
- A. Domaracka,
- D. Pliszka
- + 2 autorów
2006
Reactions in nanofilms of trifluoroacetic acid (CF3COOH) driven by low energy electrons
- M. Orzol,
- T. Sedlacko,
- R. Balog
- + 7 autorów
2006