Gas chromatography-olfactometry of alcoholic beverages - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Gas chromatography-olfactometry of alcoholic beverages

Abstrakt

W rozdziale 5 książki przedstawiono zastosowanie techniki chromatografia gazowa-olfaktometria (GC-O)w ustalaniu zależności między zapachem a składem chemicznym lotnej frakcji napojów alkoholowych. W pierwszej części przedstawiono zasadę techniki GC-O, procedury przygotowania próbek do analizy, metody zbierania danych oraz warunki analizy. Następnie omówiono zastosowanie techniki GC-O w analizie i ocenie jakości różnych napojów alkoholowych takich jak piwo, wino i spirytusy.

Cytowania

  • 3

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
Alcoholic beverages Sensory evaluation and consumer research strony 101 - 130
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Plutowska B., Wardencki W.: Gas chromatography-olfactometry of alcoholic beverages// Alcoholic beverages Sensory evaluation and consumer research/ ed. ed. J. Piggot. Cambridge: Woodhead Publishing, 2012, s.101-130
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1533/9780857095176.1.101
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 164 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi