Headspace solid-phase microextraction and gas chromatography-olfactometry analysis of raw spirits of different organoleptic quality - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Headspace solid-phase microextraction and gas chromatography-olfactometry analysis of raw spirits of different organoleptic quality

Abstrakt

Celem pracy było określenie, ktore związki wnoszą wkład w aromat destylatów rolniczych i wskazać te z nich które mogą powodować obniżenie ich właściwości organoleptycznych. W badaniach zastosowano ekstrakcję lotnych analitów z fazy nadpowierzchniowej techniką mikroekstrakcji do fazy nadpowierzchniowej w połączeniu z chromatografia gazową z detekcja olfaktometryczną . Znaleziono 40 zsubstancji, które mogą być markerami jakości organoleptycznej

Cytowania

  • 1 4

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 6

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 17 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/ffj.1930
Licencja
Copyright (2009 John Wiley & Sons, Ltd.)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL nr 24, strony 177 - 185,
ISSN: 0882-5734
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Plutowska B., Wardencki W.: Headspace solid-phase microextraction and gas chromatography-olfactometry analysis of raw spirits of different organoleptic quality // FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL. -Vol. 24, nr. iss. 4 (2009), s.177-185
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/ffj.1930
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 127 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi