Headspace solid-phase microextraction and gas chromatography-olfactometry analysis of raw spirits of different organoleptic quality
Abstrakt
Celem pracy było określenie, ktore związki wnoszą wkład w aromat destylatów rolniczych i wskazać te z nich które mogą powodować obniżenie ich właściwości organoleptycznych. W badaniach zastosowano ekstrakcję lotnych analitów z fazy nadpowierzchniowej techniką mikroekstrakcji do fazy nadpowierzchniowej w połączeniu z chromatografia gazową z detekcja olfaktometryczną . Znaleziono 40 zsubstancji, które mogą być markerami jakości organoleptycznej
Cytowania
-
1 4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
1 6
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 17 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/ffj.1930
- Licencja
- Copyright (2009 John Wiley & Sons, Ltd.)
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL
nr 24,
strony 177 - 185,
ISSN: 0882-5734 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Plutowska B., Wardencki W.: Headspace solid-phase microextraction and gas chromatography-olfactometry analysis of raw spirits of different organoleptic quality // FLAVOUR AND FRAGRANCE JOURNAL. -Vol. 24, nr. iss. 4 (2009), s.177-185
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/ffj.1930
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 127 razy