Impact of Cultivation Conditions, Ethylene Treatment, and Postharvest Storage on Selected Quality and Bioactivity Parameters of Kiwifruit “Hayward” Evaluated by Analytical and Chemometric Methods - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Impact of Cultivation Conditions, Ethylene Treatment, and Postharvest Storage on Selected Quality and Bioactivity Parameters of Kiwifruit “Hayward” Evaluated by Analytical and Chemometric Methods

Abstrakt

Organic, semiorganic, and conventional “Hayward” kiwifruits, treated with ethylene for 24 h and stored during 10 days, were assessed by UV spectrometry, fluorometry, and chemometrical analysis for changes in selected characteristics of quality (firmness, dry matter and soluble solid contents, pH, and acidity) and bioactivity (concentration of polyphenols via Folin-Ciocalteu and p-hydroxybenzoic acid assays). All of the monitored qualitative parameters and characteristics related to bioactivity were affected either by cultivation practices or by ethylene treatment and storage. Results obtained, supported by statistical evaluation (Friedman twoway ANOVA) and chemometric analysis, clearly proved that the most significant impact on the majority of the evaluated parameters of quality and bioactivity of “Hayward” kiwifruit had the ethylene treatment followed by the cultivation practices and the postharvest storage. Total concentration of polyphenols expressed via p-hydroxybenzoic acid assay exhibited the most significant sensitivity to all three evaluated parameters, reaching a 16.5% increase for fresh organic compared to a conventional control sample.

Cytowania

  • 2

    CrossRef

  • 2

    Web of Science

  • 2

    Scopus

Autorzy (9)

  • Zdjęcie użytkownika  Yong Seo Park

    Yong Seo Park

    • Mokpo National University Department of Horticultural
  • Zdjęcie użytkownika  Martin Polovka

    Martin Polovka

    • National Agricultural and Food centre Food Research Insitute
  • Zdjęcie użytkownika  Kyung-Sik Ham

    Kyung-Sik Ham

    • Mokpo National University Department of Food Engineering
  • Zdjęcie użytkownika  Yang-Kyun Park

    Yang-Kyun Park

    • Mokpo National University Department of Food Engineering
  • Zdjęcie użytkownika  Suchada Vearasilp

    Suchada Vearasilp

    • Postharvest Technology Research Institute Postharvest Technology Innovation Centre
  • Zdjęcie użytkownika  Fernando Toledo

    Fernando Toledo

    • Universidad Del Bio-Bio Department of Basic Sciences
  • Zdjęcie użytkownika  Patricia Arancibia-Avila

    Patricia Arancibia-Avila

    • Universidad Del Bio-Bio Department of Basic Sciences
  • Zdjęcie użytkownika  Shela Gorinstein

    Shela Gorinstein

    • Institute for Drug Research School of Pharmacy

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL nr 99, wydanie 5, strony 1310 - 1320,
ISSN: 1060-3271
Język:
angielski
Rok wydania:
2016
Opis bibliograficzny:
Park Y., Polovka M., Ham K., Park Y., Vearasilp S., Namieśnik J., Toledo F., Arancibia-Avila P., Gorinstein S.: Impact of Cultivation Conditions, Ethylene Treatment, and Postharvest Storage on Selected Quality and Bioactivity Parameters of Kiwifruit “Hayward” Evaluated by Analytical and Chemometric Methods// JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL. -Vol. 99, iss. 5 (2016), s.1310-1320
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.5740/jaoacint.16-0149
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 16 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi