Influence of different cultivation systems on bioactivity of asparagus - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Influence of different cultivation systems on bioactivity of asparagus

Abstrakt

Evaluation of functional and bioactive compounds of Asparagus officinalis L. growing in conventional and organic greenhouse and conventional open –field farming was the aim of this research. Polyphenols in cladodes grown conventionally were higher than organic. Flavonoids and carotenoids were the highest in cladodes in open field. Organic spears were richer in total phenolics (+6.9% and +19.1%) and flavonoids (+4.7% and 16.8%) and showed higher in vitro averages of antioxidant activities by three radical scavenging assays (+12.5% and+ 22.2%) than conventional. Partial differentiation of organically and conventionally grown samples was proved by multivariate statistics. The binding properties of polyphenols to HSA were relatively high in comparison with other plants. A strong positive correlation of binding properties and bioactivity of asparagus was estimated. All new found aspects for the first time lead to recommendation of inclusion of all investigated asparagus plants into the human diet in a wider scale.

Cytowania

  • 3 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 3 2

    Scopus

Autorzy (9)

  • Zdjęcie użytkownika  Yang-Gyu Ku

    Yang-Gyu Ku

    • Wonkwang University Department of Horticulture Industry
  • Zdjęcie użytkownika  Dong Kang

    Dong Kang

    • National Institute of Agricultural Science Department of Agricultural Engineering
  • Zdjęcie użytkownika  Choung Lee

    Choung Lee

    • National Institute of Agricultural Science Department of Agricultural Engineering
  • Zdjęcie użytkownika  Si Lee

    Si Lee

    • National Institute of Agricultural Science Department of Agricultural Engineering
  • Zdjęcie użytkownika  Chan Ryu

    Chan Ryu

    • Gyeongsang National University Department of Bio Industrial Machinery Engineering
  • Zdjęcie użytkownika  Dong Kim

    Dong Kim

    • Korea national College of Agriculture and fisheries Korea
  • Zdjęcie użytkownika  Martin Polovka

    Martin Polovka

    • Food Research Institute National Agricultural and Food Centre
  • Zdjęcie użytkownika  Shela Gorinstein

    Shela Gorinstein

    • hebraw University Institute for Drug Research

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
FOOD CHEMISTRY nr 244, strony 349 - 358,
ISSN: 0308-8146
Język:
angielski
Rok wydania:
2018
Opis bibliograficzny:
Ku Y., Kang D., Lee C., Lee S., Ryu C., Kim D., Polovka M., Namieśnik J., Gorinstein S.: Influence of different cultivation systems on bioactivity of asparagus// FOOD CHEMISTRY. -Vol. 244, (2018), s.349-358
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.foodchem.2017.10.044
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 138 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi