Instrumental techniques used for assessment of food quality - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Instrumental techniques used for assessment of food quality

Abstrakt

W artykule scharakteryzowano dwie techniki instrumentalne stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych, tj. chromatografię gazową w połączeniu z detekcją olfaktometryczną oraz nos elektroniczny. Opisano zasady działania obu technik oraz typowe procedury analityczne stosowane w ocenie zapachu. Ponadto, podano przykłady praktycznego zastosowania obu technik, włącznie z tymi, które wykorzystano w pracowni autorów.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Proceedings of ECOpole nr 3, strony 273 - 279,
ISSN: 1898-617X
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Wardencki W., Chmiel T., Dymerski T., Biernacka P.: Instrumental techniques used for assessment of food quality// Proceedings of ECOpole. -Vol. 3., nr. No. 2 (2009), s.273-279
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 73 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi