Abstrakt
Lipidy znacząco wpływają na jakość większości produktów żywnościowych. Oddziałują na strukturę rożnych surowców i posiadają ogromny wpływ na wartość odżywczą , bezpieczeństwo i właściwości sensoryczne żywności.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- Chemical, biological and functional aspects of food lipids ; second edition strony 71 - 80
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2010
- Opis bibliograficzny:
- Sikorski Z., Sikorski Z.: Lipids and food quolity// Chemical, biological and functional aspects of food lipids ; second edition/ ed. eds. Z., E. Sikorski, A. Kołakowska. London: CRC Press, 2010, s.71-80
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 103 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Chapter 14. Physical and chemical interaction of componenets in food systems
- Z. Sikorski,
- J. Pokorny,
- S. Damodaran
2008