Mechanical and thermomechanical properties of bioelastomers - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Mechanical and thermomechanical properties of bioelastomers

Abstrakt

Przedstawiono wyniki badań właściwości wytrzymałościowych, modułów stratności i zachowawczych oraz temperatur zeszklenia bioelastomerów zawierających skrobię ziemniaczną lub kukurydzianą. Zbadano także wpływ skrobi oraz czasu wulkanizacji na wybrane właściwości wytworzonych materiałów kompozytowych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
Advances in chemical and mechanical engineering.vol. I/II strony 167 - 171
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Głowińska E., Datta J., Łukowicz A.: Mechanical and thermomechanical properties of bioelastomers// Advances in chemical and mechanical engineering.vol. I/II/ ed. eds. C. Fijało, P. Fijało. Gdańsk: GUT, 2012, s.167-171
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 66 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi