Abstrakt
Przedstawiono wyniki badań właściwości wytrzymałościowych, modułów stratności i zachowawczych oraz temperatur zeszklenia bioelastomerów zawierających skrobię ziemniaczną lub kukurydzianą. Zbadano także wpływ skrobi oraz czasu wulkanizacji na wybrane właściwości wytworzonych materiałów kompozytowych.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- Advances in chemical and mechanical engineering.vol. I/II strony 167 - 171
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Głowińska E., Datta J., Łukowicz A.: Mechanical and thermomechanical properties of bioelastomers// Advances in chemical and mechanical engineering.vol. I/II/ ed. eds. C. Fijało, P. Fijało. Gdańsk: GUT, 2012, s.167-171
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 66 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Structural and physico-mechanical properties of natural rubber/GTR composites devulcanized by microwaves: Influence of GTR source and irradiation time
- X. Colom,
- M. Marín-Genescà,
- R. Mujal
- + 2 autorów
2018