Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia

Abstrakt

W pracy przedstawiono przegląd aktualnego piśmiennictwa dotyczącego jakości wody produkowanej na stacjach uzdatniania w aspekcie jej stabilności biologicznej podczas rozprowadzania w sieci wodociągowej. Opisano główne przyczyny, skutki oraz metody zapobiegania wtórnemu wzrostowi mikroorganizmów w wodzie wodociągowej.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Inżynieria Morska i Geotechnika strony 0 - 0,
ISSN: 0867-4299
Język:
polski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Olańczuk-Neyman K., Sokołowska A.: Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia// Inżynieria Morska i Geotechnika. -., nr. nr 2 (2009), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 108 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi