Abstrakt
W pracy przedstawiono przegląd aktualnego piśmiennictwa dotyczącego jakości wody produkowanej na stacjach uzdatniania w aspekcie jej stabilności biologicznej podczas rozprowadzania w sieci wodociągowej. Opisano główne przyczyny, skutki oraz metody zapobiegania wtórnemu wzrostowi mikroorganizmów w wodzie wodociągowej.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Inżynieria Morska i Geotechnika
strony 0 - 0,
ISSN: 0867-4299 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Olańczuk-Neyman K., Sokołowska A.: Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia// Inżynieria Morska i Geotechnika. -., nr. nr 2 (2009), s.0-0
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 108 razy