Modulation of mRNA and protein levels of CYP1A1, 1A2, and 1B1 in nontumorigenic breast epithelial cells (MCF10A) by cabbage juice and its active components - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Modulation of mRNA and protein levels of CYP1A1, 1A2, and 1B1 in nontumorigenic breast epithelial cells (MCF10A) by cabbage juice and its active components

Abstrakt

Zbadano wpływ soków z kapusty oraz występujących w nich pochodnych indolowych i sulforafanu na poziom ekspresji enzymów odpowiedzialnych za metabolizm ksenobiotyków w tym estrogenów. Wykazano, że soki z kapusty i izolowane substancje mają podobny wpływ na poziom mRNA i białek enzymatycznych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
Opublikowano w:
EJC SUPPLEMENTS nr 8,
ISSN: 1359-6349
Język:
angielski
Rok wydania:
2010
Opis bibliograficzny:
Licznerska B., Szaefer H., Bartoszek-Pączkowska A., Baer-Dubowska W.: Modulation of mRNA and protein levels of CYP1A1, 1A2, and 1B1 in nontumorigenic breast epithelial cells (MCF10A) by cabbage juice and its active components// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 8., nr. iss. 2 (2010),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 105 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi