Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym

Abstrakt

W artykule przegladowym przedstawiono wpływ wysokiego ciśnienia na mikrostrukturę tkanki mięśniowej oraz wybrane własciwości mięsa: rozpuszczalność białek, żelowanie, zdolność do utrzymania wody, teksturę i barwę.

Cytuj jako

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
Opublikowano w:
Medycyna Weterynaryjna nr 65, strony 455 - 0,
ISSN: 0025-8628
Język:
polski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Malinowska-Pańczyk E., Kołodziejska I.: Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym// Medycyna Weterynaryjna. -Vol. 65., nr. nr 7 (2009), s.455-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 111 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi