Abstrakt
W artykule przegladowym przedstawiono wpływ wysokiego ciśnienia na mikrostrukturę tkanki mięśniowej oraz wybrane własciwości mięsa: rozpuszczalność białek, żelowanie, zdolność do utrzymania wody, teksturę i barwę.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 78 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
- Opublikowano w:
-
Medycyna Weterynaryjna
nr 65,
strony 455 - 0,
ISSN: 0025-8628 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Malinowska-Pańczyk E., Kołodziejska I.: Możliwości wykorzystania wysokiego ciśnienia w przemyśle mięsnym i rybnym// Medycyna Weterynaryjna. -Vol. 65., nr. nr 7 (2009), s.455-0
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 111 razy