Ocena jakości dostępnych na rynku suplementów diety zawierających kwasy tłuszczowe z rodziny n-3 - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Ocena jakości dostępnych na rynku suplementów diety zawierających kwasy tłuszczowe z rodziny n-3

Abstrakt

Coraz większą uwagę zwraca się obecnie na uzupełnianie diety w NNKT, zwłaszcza kwasy EPA i DHA z rodziny n-3, w które bogaty jest olej rybi. Zbadano jakość dostępnych na krajowym rynku suplementów diety produkowanych z oleju rybiego w postaci kapsułek żelatynowych, ze szczególnym uwzględnieniem składu kwasów tłuszczowych i stabilności oksydatywnej.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
J akość i bezpieczeństwo żywności wyzwaniem XXI wieku strony 50 - 57
Język:
polski
Rok wydania:
2010
Opis bibliograficzny:
Głowacz A., Tynek M., Kołodziejska I.: Ocena jakości dostępnych na rynku suplementów diety zawierających kwasy tłuszczowe z rodziny n-3// J akość i bezpieczeństwo żywności wyzwaniem XXI wieku/ ed. pod red. T. Sikory. Kraków: Wydaw. Nauk. PTTŻ, 2010, s.50-57
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 189 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi