Organic and conventional kiwifruit myths versus reality: antioxidant, antiproliferative and health effects
Abstrakt
Comparison between organic and conventional kiwifruit cultivars ''Hayward'' and ''Bidan'', which was done by four redical scavenging assays, ESI-MS, and DSC measurements, showed significant differences between cultivars. Such results were not estimated in kiwifruit growing under organic and conventional conditions. The extraction of bioactive compounds was done by two different methods: sequential extraction with ethyl acetate followed by methanol and maceration with methanol and direct extraction with methanol.
Autorzy (10)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
nr 60,
strony 6984 - 6993,
ISSN: 0021-8561 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Park Y., Ham K., Kang S., Park Y., Namieśnik J., Leontowicz H., Leontowicz M., Ezra A., Trakhtenberg S., Gorinstein S.: Organic and conventional kiwifruit myths versus reality: antioxidant, antiproliferative and health effects// JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. -Vol. 60, (2012), s.6984-6993
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 112 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Organic and conventional kiwifruit, myths versus reality: antioxidant, antiproliferative and helth effects
- Y. S. Park,
- K. Ham,
- S. Kang
- + 7 autorów
2012
Bioactive and bioavailability of minerals in rats loaded with cholesterol and kiwi fruit
- M. Leontowicz,
- I. Jesion,
- H. Leontowicz
- + 6 autorów
2014
Badania właściwości przeciwutleniających związków pochodzących z najczęściej spożywanych owoców i warzyw
- A. Śmiechowska,
- B. Kusznierewicz,
- A. Bartoszek-Pączkowska
- + 1 autorów
2008