Oscillating water-oil-water liquid membrane systems for molecular recognition of substances belonging to diferent taste classes - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Oscillating water-oil-water liquid membrane systems for molecular recognition of substances belonging to diferent taste classes

Abstrakt

Badano oscylacje róznicy potencjału elektrochemicznego miedzy fazami wodnymi. Jedna faza wodna zawiera kationowy lub anionowy surfaktant podczas gdy w drugiej fazie wodnej znajduje sie substancja odpowiedzialna za smak. Dwie fazy wodne sa rozdzielone faza olejową. Oscylacje były analizowane poprzez konstrukcje portretów fazowych uzywając metody opoznienia czasowego. Kształt portretów fazowych jest rozny dla oscylatorów z kationowym i anionowym surfaktantem. Portret fazowy dla układu nieznaną substancja smakową moze byc porownany ze zbiorem portrtetów otrzymanych dla innych okreslonych układów. To może prowadzić do rozpoznania nieznanej substancji.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
polski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Magnuszewska A., Czaplicka I.: Oscillating water-oil-water liquid membrane systems for molecular recognition of substances belonging to diferent taste classes// / : , 2005,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 16 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi