Otrzymywanie i właściwości pochodnych kwasów tłuszczowych w układach mikrozdyspergowanych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Otrzymywanie i właściwości pochodnych kwasów tłuszczowych w układach mikrozdyspergowanych

Abstrakt

Opisano sposób syntezy emulgatorów - pochodnych polioli i kwasów tłuszczowych w układzie mikrozdyspergowanym. Przedstawiono wyniki badań dotyczące możliwości zastosowania monoacylogliceroli do otrzymywania mikroemulsji w układach zawierających różne fazy olejowe oraz wybrane surfaktanty anionowe i pochodne monoacylogliceroli.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
CHEMIK nauka-technika-rynek strony 93 - 95,
ISSN: 0009-2886
Język:
polski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Szeląg H., Sadecka E., Szumała P.: Otrzymywanie i właściwości pochodnych kwasów tłuszczowych w układach mikrozdyspergowanych// CHEMIK nauka-technika-rynek. -., nr. nr 6 Suplenent (2009), s.93-95
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 109 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi