Oznaczanie zawartości fazy stałej w tłuszczach i związane z tym problemy analityczne - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Oznaczanie zawartości fazy stałej w tłuszczach i związane z tym problemy analityczne

Abstrakt

Zawartość fazy stałej jest podstawowym parametrem, który w sposób ilościowy charakteryzuje właściwości fizyczne tłuszczów stałych. Istnieje wiele pośrednich metod analitycznych pozwalających określić indeks fazy stałej w tłuszczu na podstawie innych właściwości fizycznych. Pulsacyjny magnetyczny rezonans jądrowy jest metodą zalecaną przez normy międzynarodowe do oznaczania zawartości fazy stałej w tłuszczach. Przed tym oznaczeniem tłuszcze poddaje się termostatowaniu. Ze względu na różnice w sposobie krystalizacji, tłuszcze zostały podzielone na grupy, dla których opracowano odmienne procedury termostatowania.

Cytuj jako

Autor (1)

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
polski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Pawłowicz R.: Oznaczanie zawartości fazy stałej w tłuszczach i związane z tym problemy analityczne// / : , 2005,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 36 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi