Plasma n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids association with blood pressure level in healthy males. Part 2 - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Plasma n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids association with blood pressure level in healthy males. Part 2

Abstrakt

Regularne spożycie ryb i długołańcuchowych kwasów tłuszczowych (PUFA) rodziny n-3, pochodzenia morskiego, może obniżać ciśnienie tętnicze krwi i zmniejszać ryzyko choroby wieńcowej. Jednak wpływ poszczególnych kwasów tłuszczowych z rodziny n-3 i n-6 PUFA na ciśnienie tetnicze jest nadal kontrowersyjny. Celem pracy było określenie zależności pomiędzy wysokością ciśnienia tętniczego krwi a zawartością n-3 i n-6 PUFA w surowicy i erytrocytach zdrowych mężczyzn.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
angielski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Bellwon J., Gofron M., Sobiczewski W., Gofron K., Stołyhwo A., Rynkiewicz A.: Plasma n-3 and n-6 polyunsaturated fatty acids association with blood pressure level in healthy males. Part 2// . -., (2005),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 10 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi