Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe.

Abstrakt

Podjęto badania, których celem było sprawdzenie możliwości zmniejszenia ładunku zanieczyszczeń ścieków mięsnych połączonego z odzyskiem białek i tłuszczu, metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. Określono stopień odzysku głównych substancji pokarmowych (białko i tłuszcz) a także efektywność oczyszczenia ścieków (ChZT, BZT5, zawiesina).

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Język:
polski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Tomczak-Wandzel R., Mędrzycka K., Matyskiewicz E.: Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. // . -., (2004), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 78 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi