Abstrakt
Podjęto badania, których celem było sprawdzenie możliwości zmniejszenia ładunku zanieczyszczeń ścieków mięsnych połączonego z odzyskiem białek i tłuszczu, metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. Określono stopień odzysku głównych substancji pokarmowych (białko i tłuszcz) a także efektywność oczyszczenia ścieków (ChZT, BZT5, zawiesina).
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2004
- Opis bibliograficzny:
- Tomczak-Wandzel R., Mędrzycka K., Matyskiewicz E.: Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe. // . -., (2004), s.0-0
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 77 razy