Abstrakt
Omówiono wielkanałowe, potencjometryczne sensory smaku z elektrodami zawierającymi polimerowe membrany ze związkamoi jonoselektywnymi. Wykazano, że te sensory mozna zastosować do rozrózniania produktów podobnych z róznych firm. Wadą ich jest niewystarczająca stabiloność membrany polimerowej.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Membrany i procesy membranowe w ochronie środowiska strony 419 - 423
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2008
- Opis bibliograficzny:
- Szpakowska M.: Potencjometryczne sensory smaku z membranamii polimerowymi// Membrany i procesy membranowe w ochronie środowiska/ ed. [red. t. Krystyna Konieczny, Michał Bodzek]. Gliwice: [s.n.] (Lublin : Drukarnia Perfekta), 2008, s.419-423
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 136 razy