Preparation, characterization and antimicrobial activity of polyvinyl alcohol/gum arabic/chitosan composite films incorporated with black pepper essential oil and ginger essential oil - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Preparation, characterization and antimicrobial activity of polyvinyl alcohol/gum arabic/chitosan composite films incorporated with black pepper essential oil and ginger essential oil

Abstrakt

In this study, biocomposite films based on polyvinyl alcohol (PVA), gum arabic (GA) and chitosan (CS) incorporated with BPEO and GEO were fabricated by solvent casting method. FTIR, XRD, SEM and DSC were performed with mechanical and antimicrobial properties of PVA/GA/CS films with and without BPEO and GEO. The BPEO and GEO incorporated PVA/GA/CS films were significantly inhibited the growth of Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Salmonella typhimurium. The obtained results have demonstrated that both BPEO and GEO incorporated PVA/GA/CS films are promising alternatives to wound dressing and food packaging materials.

Cytowania

  • 4 5

    CrossRef

  • 3 8

    Web of Science

  • 3 8

    Scopus

Autorzy (4)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach
Opublikowano w:
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES nr 151, strony 366 - 375,
ISSN: 0141-8130
Język:
angielski
Rok wydania:
2020
Opis bibliograficzny:
Amalraj A., Haponiuk J., Thomas S., Gopi S.: Preparation, characterization and antimicrobial activity of polyvinyl alcohol/gum arabic/chitosan composite films incorporated with black pepper essential oil and ginger essential oil// INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES -Vol. 151, (2020), s.366-375
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.ijbiomac.2020.02.176
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 11 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi