Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates.

Abstrakt

Zbadano właściwości modelowych emulsji W/O, stabilizowanych emulgatorami acyloglicerolowymi, modyfikowanymi karboksylanami cynku. Przedstawiono wyniki mikroskopowej, konduktometrycznej i kalorymetrycznej analizy wpływu składu i stężenia emulgatora oraz zawartości fazy wodnej na wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji i stabilność układu dyspersyjnego.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
angielski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Szeląg H., Macierzanka A., Pawłowicz R.: Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates. // . -., (2004), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 57 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi