Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates.
Abstrakt
Zbadano właściwości modelowych emulsji W/O, stabilizowanych emulgatorami acyloglicerolowymi, modyfikowanymi karboksylanami cynku. Przedstawiono wyniki mikroskopowej, konduktometrycznej i kalorymetrycznej analizy wpływu składu i stężenia emulgatora oraz zawartości fazy wodnej na wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji i stabilność układu dyspersyjnego.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2004
- Opis bibliograficzny:
- Szeląg H., Macierzanka A., Pawłowicz R.: Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates. // . -., (2004), s.0-0
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 91 razy