Protective effect of lysostaphin from Staphylococcus simulans against growth of Staphylococcus aureus in milk and some other food products
Abstrakt
Zbadano skuteczność hamowania rozwoju Staphylococcus aureus w mleku, mięsie wieprzowym i majonezie lizostafyną uzyskaną przez ekspresję genu enzymu ze Staphylococcus simulans w komórkach Escherichia coli. Przeprowadzone eksperymenty wykazały znaczący wpływ lizostafyny na ograniczenie rozwoju Staphylococcus aureus.
Cytowania
-
7
CrossRef
-
0
Web of Science
-
7
Scopus
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF FOOD SAFETY
nr 27,
strony 265 - 274,
ISSN: 0149-6085 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2007
- Opis bibliograficzny:
- Szweda P., Kotłowski R., Chabowska I., Synowiecki J.: Protective effect of lysostaphin from Staphylococcus simulans against growth of Staphylococcus aureus in milk and some other food products// JOURNAL OF FOOD SAFETY. -Vol. 27., (2007), s.265-274
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1111/j.1745-4565.2007.00078.x
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 116 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
ADSRRS-fingerprinting and PCR MP techniques for studies of intraspecies genetic relatedness in Staphylococcus aureus
- B. Krawczyk,
- J. Leibner,
- W. Barańska-Rybak
- + 2 autorów
2007