Rozpoznawanie cząsteczek substancji smakowych za pomocą oscylatorów z membraną ciekłą zawierających jonowe surfaktanty. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Rozpoznawanie cząsteczek substancji smakowych za pomocą oscylatorów z membraną ciekłą zawierających jonowe surfaktanty.

Abstrakt

Badano możliwość zastosowania oscylatorów z membraną ciekłą zawierający kationowy (chlorek benzylodimetylotetradecyloamonowy) lub anionowy (oleinian sodu) surfaktant do rozpoznawania substancji odpowiedzialnych za wrażenia smakowe. Wykazano, że charakterystyki oscylacyjne są odmienne dla układów zawierających różne substancje smakowe. Można stwierdzić, że układy badane mogą być stosowane do rozróżniania substancji smakowych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 7th Inernational Commodity Science Conference strony 854 - 859
Język:
polski
Rok wydania:
2002
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Magnuszewska A., Płocharska-Jankowska E.: Rozpoznawanie cząsteczek substancji smakowych za pomocą oscylatorów z membraną ciekłą zawierających jonowe surfaktanty.// Current Trends in Commodity Science. Proceedings of the 7th Inernational Commodity Science Conference/ ed. R.Zieliński. Coed. D. Wieczorek. Poznań: Univ. Ekon.Publ.House , 2002, s.854-859
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 12 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi