Saccharides - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Saccharides

Abstrakt

Saccharides are widely distributed in nature as the major component of fruits and vegetables (primarily monosaccharides), milk and malt (mainly disaccharides), and grains (mostly polysaccharides). They are an important source of energy, structural material, as well as flavor and taste factors. Molecules of this class of compounds contain mainly carbon, hydrogen, and oxygen atoms; however, most natural saccha- rides do not have a simple chemical composition but occur as oligomers or polymers, in pure, oxidized, or reduced form, as derivatives of amines, esters, and ethers, as well as protein- or lipid-bound molecules. The variety of saccharide structures, the size, shape, and chemical composition of their molecules, as well as the diversity of their physicochemical properties, affect the functional properties and nutritional value of foods.

Cytowania

  • 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język:
angielski
Rok wydania:
2023
Opis bibliograficzny:
Staroszczyk H.: Saccharides// Chemical and Functional Properties of Food Components/ : , 2023, s.105-153
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1201/9781003265955
Źródła finansowania:
  • Publikacja bezkosztowa
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 39 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi