Skład i właściwości dymu wędzarniczego - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Skład i właściwości dymu wędzarniczego

Abstrakt

W rozdziale omówiono skład chemiczny dymu wędzarniczego, rolę jego składników w wędzeniu oraz jego wpływ na wartość biologiczną i bezpieczeństwo zdrowotne żywności.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Technologia wędzenia żywności strony 107 - 138
Język:
polski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Sinkiewicz I., Sikorski Z.: Skład i właściwości dymu wędzarniczego// Technologia wędzenia żywności/ Warszawa: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 2012, s.107-138
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 382 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi