Abstrakt
W rozdziale omówiono skład chemiczny dymu wędzarniczego, rolę jego składników w wędzeniu oraz jego wpływ na wartość biologiczną i bezpieczeństwo zdrowotne żywności.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Technologia wędzenia żywności strony 107 - 138
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Sinkiewicz I., Sikorski Z.: Skład i właściwości dymu wędzarniczego// Technologia wędzenia żywności/ Warszawa: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 2012, s.107-138
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 455 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Wykorzystanie chromatografii jonowej w analityce jonów cyjankowych
- E. Jaszczak-Wilke,
- S. Narkowicz,
- J. Namieśnik
- + 1 autorów
2016
Micro-Raman spectroscopy in the studies of multiphase separated polyurethanes. [online] W: [Proc.] UTECH Europe 2003 . The International Polyurethane Industry Conference and Exhibition. 25/26/27 March 2003, The Hague, Netherlands. London: Crain Communications Ltd. Dostępny w World Wide Web: http://UTECH-2003.com + wydruk.**2003 [s. 123-130 bibliogr. 41 poz.]Mikro-Ramanowska spektroskopia w badaniach poliuretanów wykazujących separację wielofazową.
- H. Janik,
- B. Palys,
- Z. L. Petrovic
2003