Abstrakt
Podano zawartość składników mineralnych w rozmaitych surowcach i produktach żywnościowych oraz przedstawiono niektóre sposoby ich oznaczania. Omówiono także wpływ składników mineralnych na kształtowanie cech jakościowych podczas wytwarzania i przechowywania żywności.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm. strony 88 - 106
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2007
- Opis bibliograficzny:
- Synowiecki J.: Składniki mineralne// Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm./ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwa Naukowo Techniczne, 2007, s.88-106
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 374 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Characterization of Rapana thomasiana as an indication of environmental quality of the Black Sea coast og Bulgaria
- J. Namieśnik,
- P. Szefer,
- S. Moncheva
- + 5 autorów
2012