Składniki mineralne - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Składniki mineralne

Abstrakt

Podano zawartość składników mineralnych w rozmaitych surowcach i produktach żywnościowych oraz przedstawiono niektóre sposoby ich oznaczania. Omówiono także wpływ składników mineralnych na kształtowanie cech jakościowych podczas wytwarzania i przechowywania żywności.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm. strony 88 - 106
Język:
polski
Rok wydania:
2007
Opis bibliograficzny:
Synowiecki J.: Składniki mineralne// Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm./ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwa Naukowo Techniczne, 2007, s.88-106
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 374 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi