Abstrakt
Recently, metal derivatives of starch evoked considerable interest. Such metal derivatives can take a form of starch compounds bearing metal atoms and metal carrying moieties either covalently bound or complexed. Starch metal complexes may have a character of either Werner, inclusion, sorption or capillary complexes. In this publication, preparation, structure, properties and numerous current and potential applications of those compounds as well as benefits resulting from the application and formation of the complexes are presented.
Cytowania
-
2 0
CrossRef
-
0
Web of Science
-
2 5
Scopus
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 550 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
nr 98,
wydanie 8,
strony 2845 - 2856,
ISSN: 0022-5142 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2018
- Opis bibliograficzny:
- Staroszczyk H., Ciesielski W., Tomasik P.: Starch–metal complexes and metal compounds// JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. -Vol. 98, iss. 8 (2018), s.2845-2856
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1002/jsfa.8820
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 201 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Effect of Acetylation and Beta‐Amylase Treatment on Complexation of Debranched Starch with Naringenin
- A. Gonzalez,
- Y. Wang,
- H. Staroszczyk
- + 2 autorów
2018
Effect of Hydroxypropylation and Beta-Amylase Treatment on Complexation of Debranched Starch With Naringenin
- A. Gonzalez,
- Y. Wang,
- H. Staroszczyk
- + 2 autorów
2018