Substancje zapachowe - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Substancje zapachowe

Abstrakt

Wiele substancji odpowiedzialnych za zapach i smak żywności tworzy się w na-turalnych procesach dojrzewania przypraw, ziół, owoców i warzyw. Część tychsubstancji jest wytwarzana przez drobnoustroje. Lotne związki zapachowe pow-stają z prekursorów w różnych procesach produkcji żywności - w reakcjachMaillarda, karmelizacji, degradacji cieplnej i utlenianiu lipidów.

Autor (1)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział w książce - monografii autorskiej /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W: Chemia żywności. Skład, przemiany i właściwości żywności strony 427 - 456
Język:
polski
Rok wydania:
2002
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 634 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi