Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce

Abstrakt

Podano wymagania stawiane systemom chłodzenia stosowanym w supermarketach. Zwrócono uwagę na rozkład zużycia energii w różnych sektorach w typowym tego typu obiekcie, oraz na jej zużycie przez poszczególne rodzaje urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne supermarketu. Na tym tle wskazano możliwości obniżenia kosztów eksploatacji systemów chłodzenia. Wskazano na możliwości rozwoju super- i hipermarketów w Polsce w najbliższych latach.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna nr 9, strony 350 - 353,
ISSN: 1231-188X
Język:
polski
Rok wydania:
2002
Opis bibliograficzny:
Kaszubowski P., Bonca Z.: Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce// Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. -Vol. 9., nr. 9 (2002), s.350-353
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 88 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi