The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products

Abstrakt

W pracy przedstawiono zalety i wady techniki ekstrakcji do pojedynczej kropli, będącą prostą i tanią alternatywą dla mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej. Ponadto opisano dwie analityczne procedury do chromatograficznego oznaczania wybranych rozpuszczalników organicznych (heksanu, benzenu, toluenu oraz trichlorometanu, 1,1,1-trichloroetanu, tetrachlorometanu, trichloroetylenu, tetrachloroetenu)w olejach jadalnych i próbkach farmaceutycznych. Przedstawiono również optymalizację procedury, wartości parametrów walidacyjnych oraz oznaczenie wybranych związków w uzyskanych próbkach rzeczywistych.

Cytowania

  • 1 2

    CrossRef

  • 1 1

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
CHROMATOGRAPHIA nr 64, strony 191 - 197,
ISSN: 0009-5893
Język:
angielski
Rok wydania:
2006
Opis bibliograficzny:
Michulec M., Wardencki W.: The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products// CHROMATOGRAPHIA. -Vol. 64., nr. nr 3/4 (2006), s.191-197
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1365/s10337-006-0009-5
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 10 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi