The content of biogenic amines in Rondo and Zweigelt wines and correlations between selected wine parameters - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The content of biogenic amines in Rondo and Zweigelt wines and correlations between selected wine parameters

Abstrakt

The purpose of this study was to evaluate the content of biogenic amines (BAs) in wines using dispersive liquid–liquid microextraction–gas chromatography–mass spectrometry (DLLME-GC–MS). An additional objective was to assess the correlations between selected parameters characterizing the samples such as the content of BAs, sugars, and organic acids, pH, and total acidity. Wines produced from the same grape variety in which alcoholic fermentation (AF) was carried out by different yeast strains and in which malolactic fermentation (MLF) was spontaneous, differed in the content of biogenic amines. The concentrations of putrescine, cadaverine and tryptamine were higher in the Rondo wines (237–405, 34.04–61.11,

Cytowania

  • 1 5

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 7

    Scopus

Autorzy (4)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach
Opublikowano w:
FOOD CHEMISTRY nr 371,
ISSN: 0308-8146
Język:
angielski
Rok wydania:
2022
Opis bibliograficzny:
Stój A., Płotka-Wasylka J., Simeonov V., Kapłan M.: The content of biogenic amines in Rondo and Zweigelt wines and correlations between selected wine parameters// FOOD CHEMISTRY -Vol. 371, (2022), s.131172-
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.foodchem.2021.131172
Źródła finansowania:
  • Publikacja bezkosztowa
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 161 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi