The effect of package type on selected parameters of nutritional quality of the chilled stored red sauerkraut
Abstrakt
The key elements responsible for the quality of food are the technologies used toprocess raw materials and preserve obtained products. The aim of this paper wasto investigate the effect of package type (bags made from low density polyethylene[PE-LD] and the metallized polyethylene terephthalate [PET met/PE foil]) onselected quality parameters of the chilled stored red sauerkraut. Vegetables wereanalyzed before packaging and after 1, 2, 3 and 4 months of chilled storage in twotypes of a package. It has been found that the package type used had no statisti-cally significant (P > 0.05) effect on v itamin C, total polyphenols, thiocyanatescontents and antioxidant activity of the chilled stored red sauerkraut .
Cytowania
-
4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
4
Scopus
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- Copyright (2016 Wiley Periodicals, Inc.)
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Opublikowano w:
-
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
nr 41,
wydanie 1,
strony 1 - 12,
ISSN: 0145-8892 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2017
- Opis bibliograficzny:
- Kapusta-Duch J., Kusznierewicz B., Leszczyńska T., Borczak B.: The effect of package type on selected parameters of nutritional quality of the chilled stored red sauerkraut// JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION. -Vol. 41, iss. 1 (2017), s.1-12
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1111/jfpp.13105
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 137 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Effect of package type on selected parameters of nutritional quality of chill-stored white sauerkraut
- J. Kapusta-Duch,
- B. Kusznierewicz,
- T. Leszczyńska
- + 1 autorów
A comparative study of phenolic compounds and antioxidant and antiproliferative activities in frequently consumed raw vegetables
- S. Gorinstein,
- Y. Park,
- B. Heo
- + 6 autorów