The effect of transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethyl amino propyl) carbodimide (EDC) on the properties of two-component films fromfish-skin gelatin and other natural polymers - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The effect of transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethyl amino propyl) carbodimide (EDC) on the properties of two-component films fromfish-skin gelatin and other natural polymers

Abstrakt

Badania dotyczą wpływu transglutaminazy na rozpuszczalność, właściwości mechaniczne oraz przepuszczalność pary wodnej dwuskładnikowych folii z żelatyny rybnej z dodatkiem kazeiny, białek soi, białek jaja kurzego lub pektyn. Dla porównania przeprowadzono równolegle modyfikacje chemiczne przy użyciu EDC.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
Acta Biochimica Polonica nr 55,
ISSN: 0001-527X
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Sztuka K., Kołodziejska I.: The effect of transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethyl amino propyl) carbodimide (EDC) on the properties of two-component films fromfish-skin gelatin and other natural polymers// Acta Biochimica Polonica. -Vol. 55., nr. Supl. 4 (2008),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 116 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi