The inhibition effect of mad Honey on corrosion of 2007-type aluminium alloy in 3.5% NaCl solution - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The inhibition effect of mad Honey on corrosion of 2007-type aluminium alloy in 3.5% NaCl solution

Abstrakt

The inhibition effect of mad honey on corrosion of 2007-type aluminium alloy in 3.5% NaCl solution was investigated by Tafel extrapolarisation (TP), electrochemical impedance spectroscopy (EIS) and dynamic electrochemical impedance spectroscopy (DEIS). All the studied parameters exhibited good anti-corrosive properties against corrosion of 2007-type aluminium alloy in the test solution; the corrosion rates decreased with the increase of the mad honey concentration. The surface morphology of the alloy was examined under scanning electron microscopy (SEM) in the absence and presence of the inhibitor. The inhibitory adsorption processes of mad honey on the 2007-type aluminium alloy surfaces conformed to the Langmuir adsorption isotherm.

Autorzy (3)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
Materials Research-Ibero-american Journal of Materials nr 17, strony 255 - 264,
ISSN: 1516-1439
Język:
angielski
Rok wydania:
2014
Opis bibliograficzny:
Gerengi H., Goksu H., Ślepski P.: The inhibition effect of mad Honey on corrosion of 2007-type aluminium alloy in 3.5% NaCl solution// Materials Research-Ibero-american Journal of Materials. -Vol. 17, nr. 1 (2014), s.255-264
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 159 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi